Retur, Byte & Reklamation

Ångerrätt – alltid 30 dagar hos oss

Hos oss har du alltid 30 istället för 14 dagars ångerrätt på alla varor från dagen du mottagit dem. Observera att du måste meddela oss inom 30-dagarsperioden för att ångerrätten ska gälla, men att retur i sig måste ske senast 14 dagar från att du informerat oss om att du ångrat köpet. Om du vill ha ditt ångrande väl dokumenterat kan du alltid använda Konsumentverkets standardformulär.

Godkänd retur

Du får givetvis prova produkten innan du returnerar den, men den måste vara i samma skick som den levererats i. Produkter får ej vara tvättade eller skrynklade, måste vara kompletta, packade i oskadad originalförpackning och ha medföljande etiketter intakta. OBS! Adresslapp får ej fästas direkt på skokartong eller produktpåse. Dessa krav måste uppfyllas för att vi ska kunna återbetala köpet. Om returen inte godkänns och du istället vill ha tillbaka produkten du returnerat tillkommer fraktavgift på 80:- exkl. moms upp till 3 kg eller högre avgift beroende på varans vikt.
Undantag gäller för produkter med infärgning, tryck eller brodyr (se separat rubrik nedan).

För att vi ska kunna identifiera beställningen låt följesedeln ligga kvar i paketet.
Ansvaret för varorna under returtransporten föreligger hos kunden. Välj därför ett spårbart försändelsealternativ när du skickar tillbaka varorna. Workwear North ansvarar inte för varorna förrän de nått oss, spara därför kollinumret tills varan anlänt.

Returfraktkostnad

Retur av en beställning sker på egen bekostnad förutom när varan är defekt eller om vi har packat fel. Det är inte nödvändigt att använda den returfraktsedel vi skickar till dig när du meddelat oss, så länge du skickar till följande adress:

Returer skickas till:


Workwear North AB

Stationsvägen 27

141 40 Huddinge

07 25 25 20 25

Retur

Meddela oss att du vill returnera via mail på info@arbetskladerna.se så mailar vi en returfraktsedel som kan skrivas ut och tejpas på paketet. Lämna paketet till det postombud som anges på returfraktsedeln. Returfraktkostnaden ligger på 80:- exkl. moms upp till 3 kg eller högre avgift beroende på varans vikt. Avgiften debiteras från den kommande återbetalningen av ditt köp.

Byte

För att byta till en annan produkt, färg eller storlek returnerar du den oönskade produkten (se rubriken ”Retur” ovan) och lägger sedan helt enkelt en ny beställning i webbshoppen.

Reklamera – om det är fel på produkten

Om produkten du fått inte stämmer överens med beskrivningen av det du beställt har du full rätt att reklamera upp till 30 dagar efter mottagandet. Detta innebär givetvis att du själv inte behöver stå för returfraktkostnaden, samt att vi utan extra kostnad ersätter den defekta produkten eller byter den till en liknande enligt önskemål. Kommunikation kring det kostnadsfria bytet sker via mail. Då ett nytt exemplar av produkten skickas omgående och kostnadsfritt sker ingen återbetalning av beloppet för den defekta varan.
Ta foto av den defekta varan och maila till oss på info@arbetskladerna.se så hjälper vi dig. Returfraktsedel mailas sedan till dig, vilken du skriver ut och tejpar på paketet. Paketet ska sedan lämnas till postombudet angiven på returfraktsedeln. Transportskador, fellevererat eller saknat gods måste rapporteras omgående (se rubriker nedan).

Återbetalning

Din ursprungliga order återbetalas så fort vi har mottagit returen och hunnit kontrollera att den är i ursprungligt skick (se ”Godkänd retur” ovan). Beloppet återbetalas till kortet eller bankkontot som använts vid köpet.

Transportskadat gods

Transportskador ska omgående anmälas till transportören och Workwear North. Var noga med att kontrollera din försändelse vid mottagandet, att du fått rätt antal paket jämfört med frakthandlingen och att allt gods är oskadat.

Fellevererat eller saknat gods

Felleverans eller saknat gods ska anmälas till Workwear North inom 14 dagar från senaste leveransdatum.

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr kan ej returneras såvida varan inte har ett uppenbart fel. Enligt huvudregeln i distans- och hemförsäljningslagen har en konsument rätt att ångra köpet av en vara inom 14 dagar. Det finns dock vissa situationer då ångerrätten inte gäller. Det gäller bland annat om avtalet avser en specialtillverkad vara med en tydlig personlig prägel vilket inkluderar infärgade produkter, tryck eller brodyr. Det är möjligt att reklamera en vara med uppenbart fel trots att den är specialtillverkad.