Leveransvillkor

För att Arbetskläder A&O ska kunna ge våra kunder bra service arbetar vi utifrån dessa leveransvillkor.

Leveransvillkor

Varorna skickas inom 1-5 vardagar räknat efter den dagen beställningen gjordes. 
Fraktfritt inom Sverige för order som överstiger 4.000 kr exkl. moms. 

Lagersaldo och restnoterade varor

Alla varor finns normalt i vårt lager eller hos våra leverantörers lager. Om en vara inte finns i lager mot förmodan vid den tidpunkt som en beställning görs, kommer vi att underrätta kunden om varans leveranstid. Det är viktigt att du ska få varan så snabbt som möjligt och vi gör därför allt vad vi kan för att hålla leveranstiden. Det kan ibland ta lite längre tid än förväntat till exempel om vi får vänta in leveransen från någon av våra leverantörer. Om en vara blir restnoterad meddelar vi dig den beräknade leveranstiden för att godkänna senare leverans eller makulera beställningen. Om leveranstiden skiljer avsevärt mellan olika produkter kommer vi att dela upp din leverans.

Leveranssätt

Vi skickar paket till privatpersoner och företag inom Sverige. Leveranserna skickas i huvudsak med Schenker och TNT. Kunden hämtar paketet hos närmaste ombud eller får det levererat till företaget. 

Outlösta returpaket

För outlösta paket är vi tvungna att debitera dig 300 kr plus moms för våra utlägg för fraktkostnader och hantering.

Retur 

Frakter till oss i samband med retur, reklamation eller byte betalas av kund. Detta ska ske inom 30 dagar från inköpsdatum. För att vi ska kunna ta emot varan från dig, lägg i orderinformationen och fyll i uppgifterna på vår retursida.

Ansvaret för varorna under returtransporten föreligger hos kunden. Välj därför ett spårbart försändelsealternativ när du skickar tillbaka varorna. Arbetskläder A&O ansvarar inte för varorna förrän de nått oss, spara därför kollinumret tills varan anlänt. Skicka varorna till adressen: 

Arbetskläder A&O
Torstenssonsgatan 12
114 56 Stockholm. 

Varorna skall returneras oanvända.  Alla varor som skickas tillbaka måste vara förpackade i påse eller originalkartong. Originalförpackningen skall vara oskadad.  Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej. Vid ofullständig retur (om varan är smutsig, saknar originalförpackning eller är äldre än 30 dagar) debiterar vi kunden 70% av ordinarie pris.

Byte

Vid byte av vara, fyll i formuläret och följ anvsiningarna på vår retursida. Var noga med att skicka in formuläret en gång för varje vara som du vill byta. Om du vill byta tre varor, skicka in formuläret tre gånger. Gör sedan en ny beställning och ange ”byte” som betalmetod. Vi krediterar dig resterande belopp när vi hanterat ert byte. Vid byte står kunden för fraktkostnaderna. 

Reklamation och garanti

Arbetskläder A&O ansvarar för fel på produkten som köparen skriftligen påtalar inom 30 dagar från inköpsdatum. För reklamation följ anvisningarna på vår retursida Om reklamationen är godkänd så betalar vi returkostnader och ersätter varan eller byter den till en liknande. Som konsument har du rätt att reklamera en produkt om egenskaperna avviker från beskrivningen, med undantag för produkter med infärgning, tryck eller brodyr. 

Transportskadat gods

Transportskador skall omgående anmälas till transportören och Arbetskläder A&O. Var noga med att kontrollera din försändelse vid mottagandet, att du fått riktigt antal kolli jämfört med frakthandlingen och att allt gods är oskadat. Följ anvisningarna och fyll i formuläret på vår retursida.

Fellevererat eller saknat gods

Felleverans eller saknat gods skall anmälas till Arbetskläder A&O inom 8 dagar från fakturadatum.
Följ anvisningarna och fyll i formuläret på vår retursida.

Fraktkostnader

Kunden står för fraktkostnader om inte annat anges. Försändelsealternativ och -kostnader indikeras i webbshoppen vid inköpstillfället. Fri frakt vid beställning över 4000:- exkl. moms. 

Leveransskyldighet

Näringsidkaren ska skicka varan inom 30 dagar från den dag du gjorde din beställning. Det är emellertid möjligt att avtala om en annan skälig tidsgräns för leveransen. Om näringsidkaren inte levererar i tid och detta inte beror på dig, så har du rätt att häva avtalet. Om du häver avtalet är näringsidkaren skyldig att lämna tillbaka vad du har betalat. Detta ska ske snarast, dock senast inom 30 dagar från den dag då näringsidkaren tog emot ditt meddelande om hävning. 

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr kan ej returneras såvida varan inte har ett uppenbart fel. Enligt huvudregeln i distans- och hemförsäljningslagen har en konsument rätt att ångra köpet av en vara inom 14 dagar. Det finns dock vissa situationer då ångerrätten inte gäller. Det gäller bland annat om avtalet avser en specialtillverkad vara med en tydlig personlig prägel vilket inkluderar infärgade produkter, tryck eller brodyr. Det är möjligt att reklamera en vara med uppenbart fel trots att den är specialtillverkad.