Leveransvillkor

För att Arbetskläder A&O ska kunna ge våra kunder bra service arbetar vi utifrån dessa leveransvillkor.

Leveransvillkor

Varorna skickas i regel inom 1-7 vardagar räknat efter den dagen beställningen gjordes. 
Fraktfritt inom Sverige. 

Lagersaldo och restnoterade varor

Alla varor finns normalt i vårt lager eller hos våra leverantörers lager. Om en vara inte finns i lager mot förmodan vid den tidpunkt som en beställning görs, kommer vi att underrätta kunden om varans leveranstid. Det är viktigt att du ska få varan så snabbt som möjligt och vi gör därför allt vad vi kan för att hålla leveranstiden. Det kan ibland ta lite längre tid än förväntat till exempel om vi får vänta in leveransen från någon av våra leverantörer. Om en vara blir restnoterad meddelar vi dig den beräknade leveranstiden för att godkänna senare leverans eller makulera beställningen. Om leveranstiden skiljer avsevärt mellan olika produkter kommer vi att dela upp din leverans.

Leveranssätt

Vi skickar paket till privatpersoner och företag inom Sverige. Leveranserna skickas i huvudsak med PostNord, Schenker eller TNT. Kunden hämtar paketet hos närmaste ombud eller får det levererat till företaget. 

Outlösta returpaket

För outlösta paket är vi tvungna att debitera dig 200 kr plus moms för våra utlägg för fraktkostnader och hantering.

Retur och byte

Kontakta oss på info@arbetskladerna.se för instruktioner kring hur returen skall ske. Retur av en beställning sker på egen bekostnad förutom när varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som paket, inte mot postförskott. För att vi ska kunna identifiera beställningen låt följesedeln ligga kvar i paktetet. Retur som skickas utan kontakt med oss innan godkänns ej.

Ansvaret för varorna under returtransporten föreligger hos kunden. Välj därför ett spårbart försändelsealternativ när du skickar tillbaka varorna. Arbetskläder A&O ansvarar inte för varorna förrän de nått oss, spara därför kollinumret tills varan anlänt.

Returer skickas till:
Arbetskläder A&O
Torstenssonsgatan 12
114 56 Stockholm

Varorna skall returneras oanvända.  Alla varor som skickas tillbaka måste vara förpackade i påse eller originalkartong. Originalförpackningen skall vara oskadad.  Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej. Vid ofullständig retur (om varan är smutsig, saknar originalförpackning eller är äldre än 30 dagar) debiterar vi kunden 30% av ordinarie pris.

Transportskadat gods

Transportskador skall omgående anmälas till transportören och Arbetskläder A&O. Var noga med att kontrollera din försändelse vid mottagandet, att du fått riktigt antal kolli jämfört med frakthandlingen och att allt gods är oskadat.

Fellevererat eller saknat gods

Felleverans eller saknat gods skall anmälas till Arbetskläder A&O inom 8 dagar från fakturadatum.

Leveransskyldighet

Näringsidkaren ska skicka varan inom 30 dagar från den dag du gjorde din beställning. Det är emellertid möjligt att avtala om en annan skälig tidsgräns för leveransen. Om näringsidkaren inte levererar i tid och detta inte beror på dig, så har du rätt att häva avtalet. Om du häver avtalet är näringsidkaren skyldig att lämna tillbaka vad du har betalat. Detta ska ske snarast, dock senast inom 30 dagar från den dag då näringsidkaren tog emot ditt meddelande om hävning. 

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr kan ej returneras såvida varan inte har ett uppenbart fel. Enligt huvudregeln i distans- och hemförsäljningslagen har en konsument rätt att ångra köpet av en vara inom 14 dagar. Det finns dock vissa situationer då ångerrätten inte gäller. Det gäller bland annat om avtalet avser en specialtillverkad vara med en tydlig personlig prägel vilket inkluderar infärgade produkter, tryck eller brodyr. Det är möjligt att reklamera en vara med uppenbart fel trots att den är specialtillverkad.