Köpvillkor

För att Arbetskläder A&O ska kunna ge våra kunder bra service arbetar vi utifrån dessa köpvillkor.

Allmänna villkor

Arbetskläder A&O reserverar sig för fel i text, bild, pris samt justeringar av teknisk data som exempelvis prisförändringar som ligger utanför vår kontroll.

Försäljning till minderåriga

Arbetskläder A&O ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Priser

Arbetskläder A&O indikerar tydligt priser exklusive moms samt inklusive moms över hela webbplatsen. Vi reserverar oss för momsändringar, pris- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll. Order under 400 kr exkl. moms expedieras ej. Större kvantiteter offereras på begäran.

Reklamation och garanti

Arbetskläder A&O ansvarar för fel på produkten som köparen skriftligen påtalar inom 30 dagar från inköpsdatum. Om reklamationen är godkänd så betalar vi returkostnader och ersätter varan eller byter den till en liknande. Som konsument har du rätt att reklamera en produkt om egenskaperna avviker från beskrivningen, med undantag för produkter med infärgning, tryck eller brodyr. 

Fraktkostnader

Fri frakt. Vid retur eller byte tillkommer en fraktavgift på 80 kronor ex moms. 

Leveransskyldighet

Näringsidkaren ska skicka varan inom 30 dagar från den dag du gjorde din beställning. Det är emellertid möjligt att avtala om en annan skälig tidsgräns för leveransen. Om näringsidkaren inte levererar i tid och detta inte beror på dig, så har du rätt att häva avtalet. Om du häver avtalet är näringsidkaren skyldig att lämna tillbaka vad du har betalat. Detta ska ske snarast, dock senast inom 30 dagar från den dag då näringsidkaren tog emot ditt meddelande om hävning. 

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr kan ej returneras såvida varan inte har ett uppenbart fel. Enligt huvudregeln i distans- och hemförsäljningslagen har en konsument rätt att ångra köpet av en vara inom 14 dagar. Det finns dock vissa situationer då ångerrätten inte gäller. Det gäller bland annat om avtalet avser en specialtillverkad vara med en tydlig personlig prägel vilket inkluderar infärgade produkter, tryck eller brodyr. Det är möjligt att reklamera en vara med uppenbart fel trots att den är specialtillverkad.

14 dagars prisgaranti

Hos oss skall du alltid känna dig trygg med ditt köp. Skulle du mot förmodan hitta en identisk produkt billigare hos en annan svensk återförsäljare, inom 14 dagar från köpdatumet, betalar vi tillbaka mellanskillnaden på produkten.

För att prisgarantin ska gälla måste följande förutsättningar vara uppfyllda:

  • Garantin gäller enbart om varan går att köpa där kunden hittat priset, dvs den får inte vara slut i lager
  • Det måste vara exakt samma vara, dvs samma färg, storlek, utförande, årsmodell och antal i förpackning
  • Garantin gäller för svenska butiker och nätbutiker som säljer i SEK till kunder bosatta i Sverige
  • Prisgarantin gäller inte vid erbjudanden som kräver någon form av medlemskap, restpartier, vid auktioner eller om erbjudandet kommer från verksamheter som primärt agerar som grossistverksamhet.