• Birkenstock

  Birkenstock

  Birkenstock har en anatomisk uppbyggnad för att fotens håligheter ska få stöd och därmed avlasta kroppen. Ännu idag är Birkenstocks skor tillverkade i Tyskland. Det är med all rätt som Birkenstock gjort sig kända för sina ergonomiska sandaler.

   

   

   

   

   

  Birkenstocks historia börjar år 1774 då företaget bildades av Johann Adam Birkenstock i samband med att han tog över ett skomakeri. Därefter har en rad ättlingar förvaltat och förfinat konceptet. En av dessa var Konrad Birkenstock som gjorde sig känd för sina föreläsningar inom ortopedi och anatomi där han presenterade revolutionerande idéer inom dessa områden. På slutet av 1800-talet användes metallinlägg som hindrade foten att röra sig naturligt. Även om det skett stor utveckling sedan slutet av 1800-talet är Konrad Birkenstocks idéer grunden till Birkenstocks skor. Fotbädden i en Birkenstock har en anatomisk uppbyggnad för att fotens håligheter ska få stöd och kroppen ska få avlastning. Birkenstocks unika fotbädd tillverkas av ren naturkork och slitsulan av EVA (etylvinylacetat) som bidrar till att skon blir slitstark, lätt och flexibel.

  Birkenstock är i dag en av världens ledande skotillverkare med 12,5 miljoner par skor per år. Ännu i dag tillverkas vartenda par i Tyskland. Det är med all rätt som Birkenstock har gjort sig kända för sina ergonomiska sandaler. Med största respekt för naturen som har skänkt materialet till varje sko, kan du lita på att Birkenstock är det bästa du kan ge din fot!

Birkenstock

Inga produkter – än!

Vi jobbar på att lägga till produkter i denna kategori. Även om produkter inte listas här på hemsidan än kan vi erbjuda dem,
så bläddra gärna i våra producenters kataloger efter det du söker och kontakta oss!